FAQ

Reservaties/opties

We reserveren geen kamers en verlenen geen (tijdelijke) opties. Door de corona-uitbraak zijn grote opendeurdagen momenteel niet meer mogelijk. We proberen je zo goed mogelijk te informeren via mail. Je kan een entiteit huren op basis van onze toegezonden foto's en videobeelden. Deze zijn waarheidsgetrouw. De online keuze die je maakt is definitief. We verhuren uiteraard ook nog altijd na een individueel bezoek. Indien je jouw gegevens achterlaat, contacteren we je wel voor de start van de verhuur (van een bepaald gebouw).

Contract en plaatsbeschrijving

Onze contracten zijn gebaseerd op wederzijds respect en bevatten een inwendig reglement. De student-huurder ondertekent het contract, tenzij hij minderjarig is. Contacteer ons om een modelcontract per email te ontvangen.

Roken

In alle gebouwen geldt een algemeen rookverbod. Zowel de gemeenschappelijke delen als de private entiteiten zijn uitgerust met een brandmeldingssysteem dat roken niet toelaat.

Nutsvoorzieningen

Kotmonsieur voorziet in de aansluiting van je nutsvoorzieningen, verwarming, water en elektriciteit. De tellerstanden van iedere entiteit worden genoteerd bij de start en het einde van de huurperiode. Alle nutsvoorzieningen worden afzonderlijk per entiteit gemeten en afgerekend. Internet is voorzien in de huurprijs en/of kostendekking.

Meubels

Alle entiteiten zijn voorzien van een bedframe, bureau, bureaustoel, kleerkast en koelkast. Je mag zelf al je eigen meubels (tafel, zetel, stoel, microgolf, ...) meebrengen. Je mag onze meubels ook thuis opslaan. Zelf verhuren we steeds gemeubeld, en verhuizen of stockeren we geen meubels.

Matras

De maat van de matras bij de enkele bedden is 90cm op 200cm. Bij de uitschuifbare bedden kan je kiezen tussen alle bestaande maten, te beginnen bij 80cm tot 160cm. De lengte is steeds 200cm.

Poetsen

De gemeenschappelijke delen, waaronder keuken, zithoek, gangen, sanitair en fietsenstalling worden wekelijks minstens één tot twee maal grondig gepoetst. Private ruimten kuisen we enkel na schriftelijke aanvraag en bijkomende betaling. Dit kan periodiek of sporadisch.

Sleutels

Iedere student krijgt twee veiligheidssleutels. Hiermee open je zowel de voordeur van het gebouw als de eigen kamerdeur. Andere studenten hebben nooit toegang tot je private ruimten. De sleutels kunnen niet worden gekopieerd. Bij verlies contacteer je ons.

Kotfeestjes

Kotfeestjes zijn verboden. Je toont respect voor de nachtrust van je medestudenten. Er is niets mis met het organiseren van een etentje of een rustig en gezellig samenkomen. De organisator draagt mogelijks de bijkomende kosten van een kotfeestje.

Internet

Kotmonsieur is voor alle gebouwen Business-klant bij Telenet en werkt met een professioneel wifi-netwerk in eigen beheer. Je kan super snel draadloos surfen op meerdere toestellen zoals een pc, laptop, smartphone of tablet. We vragen je maximaal 4 toestellen tegelijkertijd te verbinden. Je kan TV kijken via internet indien je beschikt over een eigen ‘Google Chromecast’. Je plaatst nooit een eigen router of accespoint om storingen te vermijden.

Vuilnisbeheer

In de gemeenschappelijke ruimten voorziet Kotmonsieur vuilniszakken in de verschillende vuilnisemmers. Je sorteert karton, glas, PMD en huisvuil. Wekelijks plaatsen we het afval zelf buiten. Het afval van je kamer hoort hier niet in thuis. Je voorziet eigen (kleine) vuilniszakjes en plaatst deze zelf maandag avond op straat. Ook in de studio's voorzie je zelf in vuilniszakken.

Volgend jaar: stay or go

Een huurcontract wordt nooit automatisch verlengd. Ieder jaar wordt een nieuw huurcontract ondertekend. Als bewoner geniet je voor je entiteit wel de voorkeur op nieuwe studenten. Je kan onderling wisselen en ook zelf nieuwe huurders aanbrengen.

Waarborg en afrekening

Na controle van je kamer en het opmaken van de afrekening, wordt de waarborg (of het saldo ervan) op de rekening gestort waarmee je de huurgelden voldeed. Dit gebeurt steeds met een overschrijving en nooit cash.

Onderhoud/herstellingen

Je geeft je onderhoud en herstellingen enkel door per email. Op die manier kunnen we dit het snelst behandelen en je op de hoogte houden.

Korte termijn huren

We verhuren steeds voor een volledig academiejaar dat start op 15 september en eindigt op 14 september. Het is uitzonderlijk dat een entiteit slechts voor slechts één semester beschikbaar is. We verhuren niet op kortere termijn. Contacteer ons voor de beschikbaarheden.

Contact

Start je zoektocht hier!